tirsdag 11. september 2012

Hermetiske plommer


dette er en konserveringsmetode som ble "oppfunnet" av den franske kokken og konditoren Nicolas Appert under Napoleonstiden (1804- 1815). Da var det et stort behov for oppbevaringmetoder som gjorde mat holdbart over lenger tid. 

Til hermetisering er det fint og bruke gode, gamle Norgesglass eller andre glass med lokk. Husk at ALT skal være sterilisert. Ha glassene i kokende vann eller ha de i ovnen på 120 grader i noen minutter sånn at alle bakeriene er døde, hvis ikke kan det komme mugg i glassene. Bruk gjerne rengjorde syltetøyglass med nye gummiringer. 

Fremgangsmåte:

  • kok en sukkerlake i forholdet 1/2 l vann og 300 g sukker( kan også lages med vaniljesmak eller kanelsmak)
  • Rens og skyll frukten godt og legg den i rengjorte glass
  • Fyll glassene helt opp med frukt
  • Fyll på sukkerlake til det har dekt frukten
  • Tørk av kanten på glasset med en ren klut
  • Legg på gummiringen og lokket og skru metallringen løst på
  • Legg et klede i en stor kjele, sett glassene oppi og fyll med vann til det står under ringen
  • kok forsiktig opp og la glassene trekke i ca 1 time.
  • Skru lokkene helt til og avkjøl   
Bruker du vanlig syltetøyglass må du holde øye med dem, slik at innholdet ikke mugner da det er vanskeligere å få glasset helt tett. oppbevares kaldt og brukes snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar