torsdag 20. september 2012

Kalkun i høstdrakt



Ingredienser:

Kalkunbryst (800-950g)
3 gulrøtter
1 løk
1 fennikel
tørkede aprikoser


marinade:
Juice fra 1-2 appelsiner
2 hvitløkfedd
1 ss honning
pepper
0,5 dl olivenolje
1/2 ts estragon
3 ss masala

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og pisk godt sammen, legg fileten i en pose
  • Hell på marinaden og masser den godt inn i kjøttet. Lukk posen godt og legg i kjøleskap i minst 4 timer, helst natten over
  • Stek kalkunbrystet i en varm stekepanne til det har fått en fin stekeskorpe
  • Ha den så i ovnen på 180 grader og bruk en kjernetemperaturmåler under steking- kjernetemperaturen skal være 70-72 grader
  • La brystet hvile lunt i 10- 15 minutter før du deler opp

Saus:
sjy fra kulkunbrystet
50 g smør
3 dl fløte
1 dl eplejuice
salt
pepper
smak til med soyasaus


  • Sil sjyen fra kjøttet og kok opp sammen med resten av ingrediensene
  • Smak til med soyasaus- kan også bruke rognebærgele eller tyttebærgele
Server med wokede grønnsaker og tørkede aprikoser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar