lørdag 22. september 2012

Linsesuppe med kylling


Ingredienser:

1 ss smør
1 1/2 løk
4 gulrøtter
3 hvitløkfedd
2 bokser røde linser
2 bokser hakkede tomater
6 dl vann eller kraft ( evt. buljong)
3 kyllingfileter
Friske urter (timian, oregano, basilikum, persille)
2 laurbærblad
1 ss paprikapulver
salt og pepper

Fremgangsmåte:
  • Skjær kyllingen i passe store biter og stek de på middels varme
  • Kutt opp grønnsakene i terninger 
  • Skyll linsene i kaldt vann og la de renne fra seg
  • Smelt smøret i en kasserolle og tilsett løk og hvitløk, fres løken gyllen og ha så i gulrøttene
  • Tilsett linsene og hell på vann/kraft
  • Ha i paprikapulver, urter og laurbærblad. La suppen koke i ca 10 minutter
  • Tilsett tomatene og la det koke i 5 minutter til
  • Ha i kyllingen og krydre med salt og pepper


Server med et godt brød til..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar